Heavy Tamper Big Top Palisandr Santos
Detailní popis produktu
Dřevo: Palisandr je druh exotického vzácného dřeva červeno-hnědé barvy, někdy s fialovými podtóny a černým rýhováním. Vyniká tvrdostí a trvanlivostí.
Původ: Pravý palisandr roste ve střední a jižní Americe (Panama, Bolívie, Guatemala, atd.).
Velký výběr základen Ø39,3mm-Ø58,6mm
Díky, že jste zavítali na náš e-shop výrobce HEAVY TAMPER, který pro Vás vyrábí převážně nářadí pro přípravu espressa.
Espresso tampery jsou naším vyznáním a tak Vás rádi uvedeme do tohoto baristického nadšení.
Jak připravovat to nej espresso? Snadno, (když přeskočím ten kafemlejnek informací), tak nejdůležitější je mít přesný průměr základny.
Tady je jednoduchý postup:
- Nameleme zrno na espresso se správnou gramáží dle košíku, co zrovna používáme.
- Teď frčí WDT (Weissova Distribuční Technika), protože rozemele hrudky namleté kávy, a tak namletá káva na espresso je rovnoměrně rozprostřena v košíku a při extrakci se rovnoměrně proextrahuje, takže to!
- Distributor, který krásně zarovná namletou kávu tak, že už to chce jen už do ruky vzít tamper, který díky tomu je v rovině (a propos – vyvaroval bych se distributorům, které mají na spodku nějaké rovné plochy oproti ostrým hranám. Spíš si tímto distributorem kafe uplácnete a ne zarovnáte.
- Tampování (pěchování) na 8-15 kg bohatě stačí.
Další nedílnou součástí pro přípravu espressa je rukojeť tamperu. Nejpříjemnější je dřevo, a tak jsme pro všechny fajnšmekry, co milují nádheru dřevin, a to i exotických, jich připravili celou řadu. Není ani problém sehnat to nejzajímavější dřevo jako eben, apod.
Co se týče designu rukojetí, milujeme všechny tvary, ale zůstali jsme prakticky jen u několika; u některých lze nastavit i výšku za pomoci „o“ kroužku, např. u modelu King Style a Heavy T., což je velice praktické.
A nakonec přejme jen pohodlný výběr tamperů pro Váš espresso kávovar.
Pro lepší orientaci v průměrech základen viz tabulka níže.
Jak na to
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.