Heavy Tamper Big Top Palisandr Santos

Značka: Heavy Tamper
1 450 Kč

Zvolte variantu

Rukojeť Big Top padne do ruky ještě lépe než Classic. Nová verze rukojeti, která udává jedinečný styl a požitek z práce.

Nepřehlédnutelný design.

Ručně vyrobeno v ČR

Detailní informace

Ø41mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø49mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø49,5mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø49,7mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø50mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø51mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø51,5mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø52mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø53,3mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø54,5mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø55mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø57mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø57,5mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø58mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø58,4mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø58,5mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø58,6mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø50,7mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø58,3mm (flat)
Skladem
1 450 Kč
Ø39,3mm (flat) pro Flair Standart
Skladem
1 450 Kč
Ø45,5mm (flat) pro Flair Pro / Pro 2
Skladem
1 450 Kč

Detailní popis produktu

 

Dřevo: Palisandr je druh exotického vzácného dřeva červeno-hnědé barvy, někdy s fialovými podtóny a černým rýhováním. Vyniká tvrdostí a trvanlivostí.

Původ:  Pravý palisandr roste ve střední a jižní Americe (Panama, Bolívie, Guatemala, atd.).

Velký výběr základen Ø39,3mm-Ø58,6mm

 

Díky, že jste zavítali na náš e-shop výrobce HEAVY TAMPER, který pro Vás vyrábí převážně nářadí pro přípravu espressa.

Espresso tampery jsou naším vyznáním a tak Vás rádi uvedeme do tohoto baristického nadšení.

Jak připravovat to nej espresso? Snadno, (když přeskočím ten kafemlejnek informací), tak nejdůležitější je mít přesný průměr základny.

Tady je jednoduchý postup:

  1. Nameleme zrno na espresso se správnou gramáží dle košíku, co zrovna používáme.
  2. Teď frčí WDT (Weissova Distribuční Technika), protože rozemele hrudky namleté kávy, a tak namletá káva na espresso je rovnoměrně rozprostřena v košíku a při extrakci se rovnoměrně proextrahuje, takže to!
  3. Distributor, který krásně zarovná namletou kávu tak, že už to chce jen už do ruky vzít tamper, který díky tomu je v rovině (a propos – vyvaroval bych se distributorům, které mají na spodku nějaké rovné plochy oproti ostrým hranám. Spíš si tímto distributorem kafe uplácnete a ne zarovnáte.
  4. Tampování (pěchování) na 8-15 kg bohatě stačí.

Další nedílnou součástí pro přípravu espressa je rukojeť tamperu. Nejpříjemnější je dřevo, a tak jsme pro všechny fajnšmekry, co milují nádheru dřevin, a to i exotických, jich připravili celou řadu. Není ani problém sehnat to nejzajímavější dřevo jako eben, apod.

Co se týče designu rukojetí, milujeme všechny tvary, ale zůstali jsme prakticky jen u několika;  u některých lze nastavit i výšku za pomoci „o“  kroužku, např. u modelu King Style a Heavy T., což je velice praktické.

A nakonec přejme jen pohodlný výběr tamperů pro Váš espresso kávovar.

Pro lepší orientaci v průměrech základen viz tabulka níže.ESPRESSO TAMPER CHART FIN_page-0001

 

Jak na to