Standardní Tamper Pro Výběrovou Kávu O41mm-O58,6mm Klasická Rukojeť Buk

Značka: Heavy Tamper
od 595 Kč

Zvolte variantu

Základním typem rukojeti je Classic. Díky svému univerzálnímu designu padne jakékoli ruce. Základna tamperu je vyrobena z nerezové oceli s řemeslně zhotovenou rukojetí. Vhodný pro všechny standardní kávovary.

Níže si můžete vybrat velikost základny.

Ručně vyrobeno v ČR.

Detailní informace

Ø41mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø49mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø49,5mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø49,7mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø50mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø51mm (flat)
Skladem
595 Kč
Ø51,5mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø52mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø53,3mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø54,5mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø55mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø57mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø57,5mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø58mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø58,4mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø58,5mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø58,6mm (flat)
Skladem
650 Kč
Ø39,3mm (flat) pro Flair Standart
Skladem
650 Kč
Ø45,5mm (flat) pro Flair Pro / Pro 2
Skladem
650 Kč

Detailní popis produktu

 

Dřevo: Buk lesní

(Fagus sylvatica)

Velký výběr základen Ø39,3mm-Ø58,6mm

Díky, že jste zavítali na náš e-shop výrobce HEAVY TAMPER, který pro Vás vyrábí převážně nářadí pro přípravu espressa.

Espresso tampery jsou naším vyznáním a tak Vás rádi uvedeme do tohoto baristického nadšení.

Jak připravovat to nej espresso? Snadno, (když přeskočím ten kafemlejnek informací), tak nejdůležitější je mít přesný průměr základny.

Tady je jednoduchý postup:

  1. Nameleme zrno na espresso se správnou gramáží dle košíku, co zrovna používáme.
  2. Teď frčí WDT (Weissova Distribuční Technika), protože rozemele hrudky namleté kávy, a tak namletá káva na espresso je rovnoměrně rozprostřena v košíku a při extrakci se rovnoměrně proextrahuje, takže to!
  3. Distributor, který krásně zarovná namletou kávu tak, že už to chce jen už do ruky vzít tamper, který díky tomu je v rovině (a propos – vyvaroval bych se distributorům, které mají na spodku nějaké rovné plochy oproti ostrým hranám. Spíš si tímto distributorem kafe uplácnete a ne zarovnáte.
  4. Tampování (pěchování) na 8-15 kg bohatě stačí.

Další nedílnou součástí pro přípravu espressa je rukojeť tamperu. Nejpříjemnější je dřevo, a tak jsme pro všechny fajnšmekry, co milují nádheru dřevin, a to i exotických, jich připravili celou řadu. Není ani problém sehnat to nejzajímavější dřevo jako eben, apod.

Co se týče designu rukojetí, milujeme všechny tvary, ale zůstali jsme prakticky jen u několika;  u některých lze nastavit i výšku za pomoci „o“  kroužku, např. u modelu King Style a Heavy T., což je velice praktické.

A nakonec přejme jen pohodlný výběr tamperů pro Váš espresso kávovar.

Pro lepší orientaci v průměrech základen viz tabulka níže.

ESPRESSO TAMPER CHART FIN_page-0001

jak změřit košík

Tamper Classic rukojeť