King Style Tamper Dub

Značka: Heavy Tamper
1 900 Kč

Zvolte variantu

Precizní tamper se základnou z nerezi a řemeslně zpracovanou rukojetí. 

Ručně vyrobený tamper je zhotoven na nejmodernějších a nejpřesnějších CNC soustruzích (přesnost 0,01mm). Maximálně se zaměřujeme na kvalitu, užitnou hodnotu, design a efektivnost každého jednotlivého kusu. Každý kus testujeme, abychom zajistili nejvyšší možnou kvalitu.

Unikátní design – tamper je navržen pro každou ruku a tím nabízí nejpřátelštější možné použití díky jeho univerzálnímu ergonomickému designu. Může být používán profesionály nebo kávovými nadšenci doma. Délka rukojeti může být měněna pomocí o kroužku (10 nebo 18 mm).

Vysoce kvalitní materiály – rukojeť ze dřeva certifikovaného FSC a základna z potravinářské nerez oceli.

King Style si můžete libovolně nastavit díky dvoum o kroužkům, a to 10mm a 18mm a sestavit si výšku tamperu pro vaší pohodu při práci.

Navrženo pro VST košíky pro maximální pěchovací kvalitu.

Drážky po stranách zabraňují přisávání kávy na základnu tamperu, které může přizvednout nebo zlomit kávový puk.

Ručně vyrobeno v ČR.

Detailní informace

58,4 flat
Vyprodáno
1 900 Kč

Detailní popis produktu

 

Dřevo: Dub Moravský

(Quercus robur)

Jádro: středně žlutohnědá barva.

Díky, že jste zavítali na náš e-shop výrobce HEAVY TAMPER, který pro Vás vyrábí převážně nářadí pro přípravu espressa.

Espresso tampery jsou naším vyznáním a tak Vás rádi uvedeme do tohoto baristického nadšení.

Jak připravovat to nej espresso? Snadno, (když přeskočím ten kafemlejnek informací), tak nejdůležitější je mít přesný průměr základny.

Tady je jednoduchý postup:

  1. Nameleme zrno na espresso se správnou gramáží dle košíku, co zrovna používáme.
  2. Teď frčí WDT (Weissova Distribuční Technika), protože rozemele hrudky namleté kávy, a tak namletá káva na espresso je rovnoměrně rozprostřena v košíku a při extrakci se rovnoměrně proextrahuje, takže to!
  3. Distributor, který krásně zarovná namletou kávu tak, že už to chce jen už do ruky vzít tamper, který díky tomu je v rovině (a propos – vyvaroval bych se distributorům, které mají na spodku nějaké rovné plochy oproti ostrým hranám. Spíš si tímto distributorem kafe uplácnete a ne zarovnáte.
  4. Tampování (pěchování) na 8-15 kg bohatě stačí.

Další nedílnou součástí pro přípravu espressa je rukojeť tamperu. Nejpříjemnější je dřevo, a tak jsme pro všechny fajnšmekry, co milují nádheru dřevin, a to i exotických, jich připravili celou řadu. Není ani problém sehnat to nejzajímavější dřevo jako eben, apod.

Co se týče designu rukojetí, milujeme všechny tvary, ale zůstali jsme prakticky jen u několika;  u některých lze nastavit i výšku za pomoci „o“  kroužku, např. u modelu King Style a Heavy T., což je velice praktické.

A nakonec přejme jen pohodlný výběr tamperů pro Váš espresso kávovar.

Pro lepší orientaci v průměrech základen viz tabulka níže.

ESPRESSO TAMPER CHART FIN_page-0001

Jak na to

Jak změřit košík